OMRÅDET

I brytpunkten mellan gammalt & nytt

Norra Stationsgatan blir en av Stockholms intressantaste och tillgängligaste platser.

Underrubrik såhär lorem ipsum

Nu växer Stockholms innerstad norrut och Haga Nova ligger just där den mer än sekelgamla Vasastan möter nya stadsdelen Hagastaden. Norra Stationsgatan ska de kommande åren genomgå en förvandling till ett härligt levande stråk, präglat av kontrasten mellan nytt och gammalt. Det varierade utbudet av matupplevelser, kvalitativ service, handel och aktiviteter ger storstadspuls samtidigt som det förenklar vardagslivet. Som en kontrast till gatulivet finns i andra änden av kvarteret Norra Stationsparken. Den nya, halvkilometer långa parken erbjuder grönska, promenadstråk, bersåer och vattenspeglar alldeles inpå knuten. Den blir också en grön passage hela vägen till Vasastadsbornas klassiska gröna lunga Hagaparken. Dessutom går det snabbt och lätt att ta sig från Haga Nova till Karlberg, där det finns både slottspark och strandpromenad. Den nya stadsdelen Hagastaden ska totalt få 6 000 nya bostäder och 50 000 nya arbetsplatser. Bakom ca 10% av de nya bostäderna står Einar Mattsson. Hagastaden får tydlig storstadskaraktär och blir en fortsättning på den täta, levande stenstaden. Bostadshusens bottenvåningar kommer att inrymma butiker, serviceinrättningar, restauranger, kaféer, förskolor med mera.

Innerstadsboende nära till allt

Förutom allt det som närmiljön i Vasastan och de nya stadskvarteren har att erbjuda, får Haga Nova svårslagna kommunikationer. Oavsett var man vill ta sig i innerstan eller hela länet, och hur man vill resa, så kommer man snabbt dit.

Under 2017 öppnar Citybanan för trafik. När pendeltågen flyttar från Karlberg till Odenplan öppnar en nedgång till den nya stationen i korsningen Vanadisvägen/Dalagatan, fem minuter till fots från Haga Nova. År 2020 öppnar stationen Hagastaden på tunnelbanans nya Gula linje mellan Odenplan och Arenastaden. En av stationsnedgångarna hamnar 20 meter från Haga Nova. För den som vill ta bilen ligger också överdäckade E4/E20 helt nära.

Det spontana och bekväma livet

Vasastan är sedan länge en hemtrevlig stadsdel som kan bjuda på det oväntade, roliga och annorlunda. Ett besök på ett galleri, ett antikvitetsfynd, en teaterupplevelse, en mysig stund på ett café eller en god måltid. Denna anda av spontanitet och nyfikenhet kommer att fortplanta sig in i de nya stråk som uppstår längs Norra Stationsgatan. Här ska man trivas, må bra och kunna koppla av.

Redan när inflyttningen startar i Haga Nova finns service och handel etablerat i det absoluta närområdet. Med allt det som är tillgängligt i både gamla och nya kvarter blir livet lika bekvämt som roligt.

Vill du bo i Haga Nova?